Medicatie weer bij uw huisarts, Apotheekservicepunt nu al meer dan een jaar in het Gezondheidscentrum

bord-GC-DMVertrouwen in elkaars deskundigheid is heel belangrijk. Het Gezondheidscentrum De Marne in Leens werkt nu al vanaf april 2014 intensief samenwerken met Apotheek Grootegast (voorheen Apotheek Waarland).

In de 1 ½ jaar na overname van de huisartsenpraktijken hebben we veel zorg dicht bij de huisarts gebracht. Zo zijn er fysiotherapeuten, een diëtiste, psycholoog en de thuiszorg Zonnehuis gevestigd in ons centrum. U kunt dagelijks bloedprikken en hebben we praktijkondersteuners voor mensen met een chronische ziekte en Geestelijke Gezondheidszorg. Er zijn mogelijkheden voor hartfilmpjes en longfunctietesten en zijn we bezig met het opzetten van een spreekuur voor een specialist ouderenzorg. Dicht bij huis wat kan en ver weg wat moet.

De medicatieafgifte weer plaats laten vinden dicht bij de huisarts, in het centrum zelf. De Stichting Apotheekhoudende huisartsen die overal in het land huisartsen in kwetsbare gebieden ondersteunt heeft ons het aanbod gedaan om eerst vanuit Apotheek Waarland en later vanuit Apotheek Grootegast een apotheekservicepunt in ons centrum te openen. De bevoorrading vindt dagelijks plaats en zo nodig meerdere malen per dag.

bord-GC-DMVoorzieningen:

–  Apothekersassistentes: In het Apotheekservicepunt De Marne is iedere werkdag van 08:00-17:00 uur een apothekersassistente aanwezig die u direct hulp kan bieden. U kunt haar ook bellen via (0595-571004, keuze 3)

– Ophalen medicijnen: Ophalen van uw medicatie is mogelijk iedere werkdag van 8:00-17:00 uur. Recepten door de huisarts uitgeschreven kunnen dezelfde dag na 16:00 uur afgehaald worden of worden indien nodig bezorgd. Voor nood vindt directe levering plaats via onze noodvoorraad.

– Aanvragen herhalingsmedicatie: Via de receptenlijn (0595-571004, keuze 2) en ophalen bij of laten bezorgen door een apotheek naar keuze. Indien aangevraagd voor 12:00 uur ook vanaf 16:00 uur dezelfde dag ophalen bij het Apotheekservicepunt De Marne in het gezondheidscentrum of indien nodig bij u thuis laten bezorgen. Voor de bewoners van Ulrum en omgeving hebben we gekozen voor de drogist als afgiftepunt.

– Bezorgen medicatie Indien nodig wordt op uw verzoek de medicatie kosteloos bij u thuisbezorgd.

– Herhaalservice: Apotheek Grootegast kan via het Apotheekservicepunt voor u, voordat uw medicatie op is, herhaalrecepten aanvragen bij uw huisarts. U heeft dan altijd voldoende in huis. Zelf hoeft u dan geen herhaalrecepten meer aan te vragen. Voordat uw medicatie op is, krijgt u schriftelijk of via email bericht van het Apotheekservicepunt wanneer uw medicatie klaar staat of bezorgd wordt. Dit is altijd ruim voordat uw medicatie op is. U kunt uw medicatie ophalen bij het Apotheekservicepunt De Marne, de drogist in Ulrum of laten bezorgen.

– Apotheek Grootegast heeft contracten met alle verzekeraars, ook voor incontinentie en catheter materiaal.

We zijn zeer tevreden met het team wat het apotheekservicepunt bemant. Er zijn korte lijnen en zo kunt u bij allerlei zaken directe hulp krijgen.

Meer informatie over het Apotheekservicepunt, klik hier